top of page

kodachrome: film van de maand mei


Elke maand probeer ik je te verrassen met een film of video die voor jou, als fotograaf, interessant kan zijn; onderhoudend, educatief of inspirerend.


We starten deze blogserie met Kodachrome; een speelfilm die je ook met jouw niet-fotograferende partner kunt bekijken.


Deze gaat over een doodzieke beroemde fotograaf die 4 rolletjes Kodachrome film gevonden heeft en samen met zijn zoon en verpleegster een roadtrip onderneemt naar het laatste lab dat dit soort films nog ontwikkeltEen verhalende hollywood film die mij zin deed krijgen om terug naar een compactcamera met vaste brandpuntsafstand te grijpen en eropuit te trekken. Wat ik tot de dag van vandaag nog altijd doe en mij inspiratie gegeven heeft om enkele nieuwe projecten uit te werken.


Persoonlijk vind ik dat de Havana hoed, die Ed Harris in de film draagt, ook perfect past bij dergelijke soort fotografie. En ja, ik heb die ook aangekocht. Het ontbreekt mij gewoon aan lef om die te dragen :-)

(voor de fans: het is de Mayser Panama Mentón)


De film is beschikbaar op Netflix. Heb je ook genoten van deze film (of net niet), laat het ons weten in de comments.


611 weergaven0 opmerkingen
bottom of page