top of page

The story of taking award winning images

Een herinnering die me altijd zal bijblijven, was de wedstrijd waaraan ik in het lager had meegedaan. Het was een wedstrijd om de mooiste vlindertekening te maken, gaande over alle klassen van het lager. Ik had er mijn hart en ziel ingestoken. Dagen had ik eraan gewerkt, tot m’n ouders me zeiden dat ik écht moest stoppen. En toen.. Stond ik daar, nooit zal ik dat moment vergeten, kijkend naar de vitrine waarin de 5 winnaars van de hele school ophingen… En daar hing mijn tekening.

Mijn vlindertekening.

Ik kon het bijna niet geloven. Dat mijn tekening had gewonnen. Als de ongeveer 6-jarige die ik toen moet zijn geweest, voelde ik iets wat ik nog nooit eerder had gevoeld. Een gevoel van erkenning, een gevoel van trots, een gevoel van iets te betekenen.


Ik denk dat dat gevoel me nooit meer heeft verlaten.


Fast forward 20 jaar later, probeer ik mijn foto’s nog steeds vleugels te geven. Hoe kan ik nu mijn foto zo goed mogelijk laten zijn?

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn foto zou winnen?

Voor mij overtreft nog steeds niets, tot op de dag van vandaag, het onbeschrijfelijke gevoel van je foto’s op een expositie te zien hangen of je foto’s te zien staan bij de winnende galerij.


Het is dan ook mijn drijfveer om mijn foto’s altijd net dat tikje beter te laten zijn of te proberen in te zien wat de foto nu precies award winning zou maken. Ik zoek het soms in de vreemdste hoeken en plaatsen, van drone shots tot.. kippenhokken. Niets is me te ver, te lastig of te onmogelijk.


En dat.. Is exact de achtergrond geweest van hoe ik nu precies de smaak écht te pakken kreeg.

Vandaag vind ik de awards ook een extra doel jezelf te pushen het beste van jezelf te geven en daardoor je klanten nóg mooiere foto’s af te leveren.In deze podcast ontdek je wat ik studeerde, hoe ik in fotografie belandde, waar ik mijn inspiratie opdoe en leg ik van de gehele award winning gallery mijn geheimen bloot over hoe de afbeeldingen nu precies tot stand kwamen.


Enjoy!


--

Raïs volgen kan via:

--

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify:
324 weergaven0 opmerkingen
bottom of page